Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Když jde o moc a o prachy, tak současná západní i naše "demokracie" slovo svědomí nezná.

Ze strany Pelikána šlo možná o obyčejný lidský strach.

Nikdo neví, čím Američané Pelikánovi vyhrožovali, sami vidíme, jak je to s trestním stíháním premiéra Babiše.

Co se týká Lenína, tam bych věřil skutečně těm 33 stříbrným v podobě miliard USD z peněz daňových poplatníků.

Karma R^

1 5
možnosti

Já myslím, že motivace Pelikána byla jiná. Věděl, že v politice liberalismu a sluníčkářství pomalu končí, a tak mu na přežití ve vládě už tolik nezáleželo. Ruský zatykač byl očividně účelový a USA jsou, na rozdíl od Ruska, spojenci. Tlak z Hradu byl ale silný a podlehnout mu nechtěl pravděpodobně ani Babiš sám, kterému na vztazích k západním spojencům záleží přeci jen více než Mynářovi, Nejdedlému a Kelnerovi, tak se to vyřešilo tímto "pololegálním" způsobem.

3 0
možnosti

Nerozumím vašemu názoru, že se naši ústavní soudci před rokem podíleli na tomto protizákonném činu a že to prokazuje součinnost soudu s ministrem Pelikánem. Rozhodnutí Pelikána, že má být ruský hacker vydán do zahraničí dříve než bylo definitivně rozhodnuto o Nikulinově azylové žádosti, nemá s Ústavním soudem nic společného. Naopak Ústavní soud nyní poukázal na nezákonnost tohoto postupu, přičemž nezákonné nebylo samotné vydání hackera do USA, ale čas, kdy se tak stalo. Vždyť váš blog obsahuje zmatečnou logiku. Jak by mohl být Ústavní soud součástí komplotu, když teď rozhodl, dle vaší interpretace, sám proti sobě?... Mimochodem velmi by mě zajímalo, jestli zastánci vydání Nikulina do Ruska, skutečně věří, že nešlo o důležitého hackera, který pracoval pro ruské tajné služby. Opravdu si myslíte, že by kvůli nějakému drobnému zlodějíčkovi intervenoval Putin u Zemana? Děkuji za odpověď.

6 0
možnosti
Foto

Ústavní soud v případu vydání Nikulina sehrál podivnou roli - cituji z Wikipedie:

"Dne 27. března byla Nikulinova ústavní stížnost odmítnuta jako zjevně neopodstatněná;[22] ve svém rozhodnutí Ústavní soud konstatoval i důvodnost americké žádosti o extradici.[23] Jeho vydání do USA bylo hlavním tématem pražské návštěvy předsedy Sněmovny reprezentantů Paula Ryana koncem března 2018;[24] Ryan o případu jednal s vícerými českými politiky.[25] Nikulinova kasační stížnost k Nejvyššímu správnímu soudu z 27. března[26] zůstala ke konci března, resp. k okamžiku jeho vydání nerozhodnutá.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Jevgenij_Nikulin

2 1
možnosti

:-).......Dobře píšete! Za peníze, v Praze dům. To je zcela nový pohled na věc. Vskutku jidášský groš! R^R^R^V

1 4
možnosti
  • Počet článků 142
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1335x
Už snad konečně dospělá, přesto romantická samoživitelka. Majitelka svérázných názorů a snad i smyslu pro humor.

Seznam rubrik