Alavis je na klouby, Lidovky jsou na ho...

13. 06. 2016 8:19:01
na houby, samozřejmě, na co jste mysleli? I když negativní reklama také reklama! Je vám přes padesát, nebo jste po úrazu, vržou a bolí vás kolena, vykašlete se na všelijaké ty condro-něco (znáte z televizní reklamy!),

kupte si levný přípravek pro koně přes internet, bude vám za pár týdnů a za pár kaček líp! Proč? Budˇ položte tuto otázku koňovi, možná něco vymyslí, neb má větší hlavu, nebo si odpovězte sami – co může člověka více motivovat než to, že používání Ministerstvo zdravotnictví nedoporučuje!

Já už tak nějak na základě životních zkušeností nevěřím nikomu a zvláště ne farmaceutické a lékařské lobby a rovněž tak novinám, nejen těm televizním ale i Lidovým!

http://www.lidovky.cz/lide-hojne-uzivaji-vyzivu-pro-kone-veterinari-se-na-ucincich-neshodnou-13n-/zpravy-domov.aspx?c=A160608_121551_ln_domov_ele#utm_source=sph.lidovky&utm_medium=text&utm_campaign=box.nejctenejsi

Abych to shrnula - lékařská a farmaceutická mafie zjevně dostala osypky hrůzou, že prostý lid přišel na to, jak efektivně a levně léčit a snad i vyléčit své artrózy, revmatické a jiné kloubní potíže snadno a relativně rychle díky veterinárním přípravkům a proto zahájila antikampaň. Už bylo na čase! Zprávy o účincích tohoto biče na ortopedy a výrobce předražených a neúčinných potravinových doplňků se mezi potencionálními pacienty šíří šeptandou a hlavně v internetových diskusích. Lidové noviny se tak staly předvojem v boji proti těmto vědecky neprokázaným, patrně zdraví nebezpečným ale kupodivu účinným „bludům“. Absurdní je, že léčivo pro koně údajně podléhá mnohem přísnějšímu dohledu než léky tzv. „člověčí“. Komu se to zdá poněkud nehumánní, ten ať si porovná cenu jednoho dostihového plnokrevníka a jednoho pajdavého důchodce....

Jaké tato vědecky podložená antikampaň může mít účinky na čtenáře, známe z filmu Obecná škola. Pokud tedy varování soudruha ředitele zní: „Neolizujte železné zábradlí, je to nebezpečné!“ , kolik bude asi přimrzlých jazyků tentokrát? Kolik lidí už užívá lékaři a některými veterináři pomlouvaný přípravek pro koně či pro psy? Budete se divit, ale hlavně sportovci, vojáci a právě veterináři a to i preventivně! A kolik jich po varovných článcích v Lidovkách a nejspíš i jinde přibude?

V komentářích zkušení a spokojení čtenáři radí, že přizpůsobit si dávkování pro poníky je nejsnazší, pokud tedy nemáte požadovaných sto kilo, denní dávku si vydělíte dvěma, nebo také čtyřmi a vynásobíte třemi, třeba ... Prostě náš člověk si poradí!

Já tedy do toho jdu a úplně sama! Nehodlám totiž iniciovat založení svého fanklubu, ani se zviditelňovat po způsobu zoufalců – budoucích snad maratonců funících na našich „milých“ veřejnoprávních kanálech za naše koncesionářské poplatky! Moje pohnutky jsou zcela přízemní, bolí mě totiž kolena... Jdu do toho zcela zdarma, bez nároku na granty a jakékoli dotace z eurofondů! Objednala jsem si doporučované koňské balení (700 g) ochucené jablečným pektinem za vlastní peníze. Podle návodu lze tento přípravek pro regeneraci pohybového aparátu podávat s kouskem potravy nebo přímo do tlamy... Už se těším, jak se mi zkvalitní kopytní rohovina a bude se mi i pěkně lesknout srst.

Tedy nejsem už žádné hříbě, ale protože je tento produkt určen i pro koně všech věkových kategorií v těžké pracovní zátěži, myslím, že jsem zvolila dobře. Nejen paní Nečasová občas dře jako kůň! Pokud ale ještě stále pociťujete určitou skepsi a nevěříte nikomu - ani mně, ani koňským doplňkům stravy, sledujte mě nikoli na jakémsi pofiderním twitteru ale na mém poctivém blogu! Za pár týdnů poreferuji o stavu svých kloubů. Pokud léky pro koně nezaberou, pořád mi ještě zbývá tradiční opodeldok, kterým si mazal kolena i sám dobrý voják Švejk. I toto voňavé kafrové mazání je na internetu k sehnání a určitě vás přijde levněji než velkolepě propagované výživové doplňky!

Autor: Martina Franzová | pondělí 13.6.2016 8:19 | karma článku: 37.71 | přečteno: 7573x

Další články blogera

Martina Franzová

Nebyl to medvěd, byl to Vašek (Havel)

Dostala se k nám důvěryhodná, ale zatím z jiného zdroje neověřená informace, že v oblasti kolem obce Hlavenec severně od Brandýsa n.Labem-Staré Boleslavi se pohybuje medvěd. Může se jednat o jedince uprchlého ze zajetí nebo

17.1.2022 v 8:19 | Karma článku: 9.29 | Přečteno: 314 | Diskuse

Martina Franzová

Jsem nepřítel lidu

Včera jsem nebyla vpuštěna do kina, přestože jsem si zakoupila lístek a pořídila kvůli tomu PCR test, dále doložila aktuálním laboratorním testem, že mám protilátky, tudíž jsem covid prodělala, jen na to nemám papír!

1.12.2021 v 8:46 | Karma článku: 37.01 | Přečteno: 1211 | Diskuse

Martina Franzová

Nebudu už držet ....!

Co se to stalo se mnou a světem? Když považuji za vítězství, že jsem mohla vstoupit do restaurace bez prokázání svého zdravotního stavu? že jsem se sice při příchodu na koncert vážné hudby prokázala jakýmsi kusem papíru na jakési

15.11.2021 v 8:05 | Karma článku: 30.95 | Přečteno: 994 | Diskuse

Martina Franzová

Sdílejte, než to dají na miniblog - rozhovor se skutečným vědcem a Člověkem

Můj minulý blog jako upozornění na výborný rozhovor s prof.RNDr.Jaroslavem Turánkem, CSc. DSc. má podle adminů iDnes "malou informační" hodnotu! Proto byl vyloučen z titulní strany, zajímavé, že...

19.8.2021 v 23:31 | Karma článku: 23.83 | Přečteno: 747 | Diskuse

Další články z rubriky Životní prostředí a ekologie

Milan Smrž

Otevřený dopis k referendu o větrných turbínách v Líšťanech u Loun

Dne 22.března proběhlo v obci Líšťany na Lounsku referendum o výstavbě větrných elektráren. Jen třetina hlasovala pro. Doufejme, že občané za dva roky názor změní. Nebo budeme raději spoléhat na drahou jadernou energii?

24.3.2024 v 9:47 | Karma článku: 8.68 | Přečteno: 538 | Diskuse

Milan Smrž

Také jste proti Green Dealu?

Protesty zemědělců v Evropě i mnoho příspěvků na sociálních sitích nesou pečet protestu proti Green Dealu. Kdo tomu tleská?

3.3.2024 v 22:32 | Karma článku: 21.26 | Přečteno: 6057 | Diskuse

Petr Hariprasad Hajič

Baterky, kam se podíváš

Poslední dekáda byla ve znamení obrovského nárůstu výroby baterií, tedy lépe řečeno, akumulátorů. Připadá mi to jako druhá elektrifikace. Na baterie bude po čase zřejmě všechno.

3.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 6.42 | Přečteno: 342 | Diskuse

Petr Hariprasad Hajič

Tak co hoši a holkiíí, jakxte na tom s tem vodíkem?

Zelená vodíková produkce je další dílek do dekarbonizační skládačky udržitelného rozvoje. Byla jen otázka času, kdy na vodík dojde v praxi a loni nastala úplná exploze publicity. Toto třaskavé téma stojí za pozornost.

1.3.2024 v 8:21 | Karma článku: 7.44 | Přečteno: 293 | Diskuse

Vašek Brynda

Co je eko kůže a proč je pravá kůže ekologičtější?

Není to tak dávno, kdy se na trhu objevily pojmy, jako je eko kůže a veganská kůže. Mnoho lidí znejistělo a začalo považovat pravou kůži za neekologickou, a naopak slepě opěvovat tyto nové materiály. Jak je to ale skutečně?

19.2.2024 v 13:03 | Karma článku: 22.75 | Přečteno: 436 | Diskuse
Počet článků 142 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1328
Už snad konečně dospělá, přesto romantická samoživitelka. Majitelka svérázných názorů a snad i smyslu pro humor.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...